Ce este o butelie egalizare din inox pentru centrale termice?

O butelie egalizare din inox pentru centrale termice este un echipament care aduce foarte multe avantaje instalatiei de incalzire si apa calda, foarte multe beneficii si prelungeste durata de viata a centralei.

Ce este o butelie egalizare din inox pentru centrale termice?

Atunci cand aveti o butelie egalizare din inox pentru centrale termice sa stiti ca ea va separa circuitul primar de cel secundar. Astfel, pompa de pe circuitul primar nu va intra niciodata in conflict cu pompa de pe circuitul secundar, cele doua pompe functionand independent una de cealalta.

Facand aceasta separatie, butelia egalizare din inox pentru centrale termice va permite functionarea centralei si a intregului sistem de incalzire si apa calda la parametrii optimi, prin reglarea diferentei de presiune dintre cele doua.

Dincolo de intrebarea „Ce este o butelie egalizare din inox pentru centrale termice”, mai putem sa intrebam si ce functii are o butelie egalizare din inox pentru centrale termice.

Ce functii are o butelie egalizare din inox pentru centrale termice?

O butelie egalizare din inox pentru centrale termice are mai multe functii care decurg din rolul ei de egalizare a presiunii intre cele doua pompe ale celor doua circuite separate.

Astfel, ea elimina aerul din intregul circuit prin sistemul ei de aerisire automata. De asemenea, are rolul de a elimina impuritatile acumulate datorita gravitatiei prin sistemul de golire al buteliei egalizare din inox pentru centrale termice.

Daca luam cu exactitate un produs, spre exemplu Butelie egalizare Varimix de la unul dintre cei mai buni producatori in domeniu, IVAR, constatam ca aceasta are un termomanometru pentru masurarea temperaturii si presiunii de la intrare, poate masura temepratura de la iesire avand un termometru special si poate sa fie folosita atat cu alimentare in stanga cat si in dreapta.

Aceasta butelie egalizare din inox pentru centrale termice de a Ivar are o capacitate maxima de 4500 de litri pe ora si este potrivita centralelor termice pana in 45 de kw.

De unde cumpar o butelie egalizare din inox pentru centrale termice?

O butelie egalizare din inox pentru centrale termice se poate cumpara de la magazinele specializate, atat online cat si offline.

Aceste butelii de egalizare sunt instalate de catre firmele de instalatii sau instalatorii profesioniosti atunci cand se monteaza centrala termica si este configurat circuitul de incalzire, fie ca este prevazut cu calorifere, radiatoare, fie ca este pentru incalzirea in pardoseala sau mixt.

Important este ca aceasta butelie egalizare din inox pentru centrale termice sa fie in consonanta cu centrala termica, cu capacitatea ei. Pentru aceast detaliu puteti sa intrebati si personalul autorizat din magazinele de specialitate, care va vor oferi cea mai potrivita butelie de egalizare pentru centrala detinuta.

In general, o butelie egalizare din inox pentru centrale termice are garantie doi ani, atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice (firme) si vine echipata cu tot ceea ce este necesar pentru montarea in bune conditii. Rolul ei este foarte important si nu trebuie minimalizat. Va asigura functionarea centralei pe durata lunga de timp, in bune conditii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *