Ce presupune rezervarea unui bilet de avion

Cumpararea unui bilet de avion este de multe ori un adevarat puzzle. Primul obiectiv al cumparatorului este sa gaseasca perla: cel mai ieftin bilet de avion. De fapt, nu este nici mai mult nici mai putin decat o achizitie de cateva sute de euro, pe care deja i-ati planificat in momentul in care ati inceput sa visati la vacanta. Iata ce trebuie sa faceti pentru a gasi un bilet de avion la pret bun si pentru a evita capcanele.

Cumpararea online

Prin rezervarea online nu mai este nevoie sa platiti comisionul perceput de catre agentia de turism. In acest fel puteti economisi intre 20 si 60 de euro. In plus, puteti alege singur compania aeriana pe care o doriti. Aceasta poate sa nu fie intotdeauana pe listele agentiilor de turism. Acest lucru se intampla in cazul in care acestea nu au parteneriate cu companiile.

Folositi aplicatia de comparare a preturilor

Comparatoarele zborurilor ofera cel mai bun pret pe care il poate obtine o persoana in momentul in care da interogare pe site-urile agentiilor de turism si companiilor aeriene on line. Daca le folositi nu sunteti in niciun fel obligat sa faceti o rezervare la ei. Aceste site-uri sunt foarte convenabile si va permit sa va faceti o idee generala despre diferenta de preturi dintre doua destinatii.

Faceti rezervarea dinainte (sau last minute)

Cu cat va hotarati mai devreme sa faceti rezervarea cu atat aveti sanse mai mari sa gasiti bilete de avion ieftine. Pe masura ce se apropie data plecarii, preturile cresc considerabil, uneori chiar si cu cateva sute de euro. Cel mai bun mod de a obtine un pret bun este sa faceti o rezervare cat mai devreme posibil, pentru ca preturile scazute se mentin pana cand se atinge un anumit nivel de ocupare a locurilor din avion, dupa care acestea incep sa creasca si nu va mai ramane decat varianta biletului de avion last minute. Cumpararea acestuia poate deveni interesanta doar daca biletul este vandut cu un sejur la hotel.

Optati pentru low-cost

Unii oameni sunt inca reticenti atunci cand vine vorba de low-cost, dar aceasta este o modalitate buna de a economisi bani din suma alocata pentru biletul de avion. Acest lucru depinde, evident, de locul de plecare si de sosire, si este nevoie sa fiti atent la taxele suplimentare si la conditiile de rambursare a biletului.

Alegeti un bilet de avion dus-intors

Curios, dar un bilet de avion dus-intors este de multe ori mai ieftin decat un bilet simplu. In acest caz este recomandat sa rezervati si biletul de intoarcere, chiar daca nu il veti folosi. Daca traseul de intoarcere difera de ruta de la plecare, in momentul rezervarii folositi optiune “Multi-City”, care va permite sa cumparati amandoua biletele in acelasi timp si la un pret mai mic decat daca le-ati cumpara separat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *