Ce scule si unelte sunt necesare intr-o gospodarie?

Atunci cand locuiti la casa, si aveti o gospodarie mare, cu siguranta este necesar sa aveti la dispozitie cat mai multe scule electrice, dar si unelte de mana pe care sa le folositi in activitatile gospodaresti. Vom face o scurta lista in continuare a acestor scule si unelte pe care trebuie neaparat sa le aveti acasa.

Scule de mana

Ciocanul este o unealta pe care trebuie neaparat sa o avti acasa. Ciocanul este conceput pentru a oferi forta mare pe o zona mica. Instrumentul este un bloc de metal fixat pe un bat lung din lemn.

Este destinat sa loveasca lucruri, dar este util si pentru conducerea cuielor, ruperea obiectelor si forjarea metalului. Manerul este in cea mai mare parte din lemn, dar poate fi de asemenea din plastic sau fibra de sticla.

O alta unealta de care aveti nevoie acasa este surubelnita. Surubelnitele sunt utilizate de obicei pentru fixarea sau desfacerea suruburilor. Este practic o tija metalica cu manerul pe o parte si varful pe cealalta parte. Varful unei surubelnite este din otel aliat intarit pentru rezistenta si durabilitate. Manerul este in mare parte din plastic pentru a asigura o aderenta buna.

Diferite tipuri de chei trebuie sa aveti de-asemenea acasa. Cheia este un instrument de mana esential conceput pentru a strange sau a slabi elementele de fixare, care tine doua sau mai multe piese de lucru impreuna, prin intoarcerea unei piulite sau a surubului. Acestea asigura o strangere mai stransa si cresc presiunea mecanica in aplicarea cuplului pentru a transforma obiectele.

Capul de cheie are de obicei doua falci paralele care se potrivesc, in jurul sau in capul de fixare, pentru a-l apuca si pentru a aplica un cuplu pentru rotirea acesteia. O cheie poate avea forme si dimensiuni diferite. Cheia dubla fixa este cel mai frecvent tip de cheie.

Cheile cu capat dublu au o deschidere in forma de U cu doua capete pe fiecare capat al sculei. Cele doua capete au deschideri de dimensiuni diferite, astfel, potrivite pentru dimensiuni diferite de elemente de fixare. Mai exista de-asemenea chei tubulare sau chei inelare.

Acestea sunt cateva exemple de scule de mana de care cu siguranta aveti acasa. Iata in continuare si cateva scule electrice care nu trebuie sa va lipseasca din gospodarie.

Scule electrice

Fierastraul circular este o scula electrica utila intr-o gospodarie. Fierastraiele circulare sunt folosite pentru o mare varietate de materiale care trebuie taiate, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul sau zidaria.

Pot fi montate stationare pe o masina sau portabile si portabile. Sunt cele mai bune pentru ruperea si taierea dreapta si sunt super rapide, eficiente si exacte, daca aveti nevoie de ele.

Drujba este o alta unealta electrica necesara intr-o gospodarie. Aceste instrumente electrice sunt versatile. Pur si simplu, pot taia orice, in special material mai mare, mai gros, pe care nu il poti face manual. Vorbim despre arbori, cherestea si multe altele. Exista chiar si drujbe special concepute pot chiar taia prin beton, caramida si piatra naturala.

O alta unealta electrica necesara intr-o gospodarie este polizorul unghiular. Aceste unelte sunt folosite pentru taierea diferitelor materiale, insa utilizarile polizoarelor unghiulare pot include indepartarea excesului de materiale din bucati (piatra, metal) si netezirea marginilor grosiere pe o suprafata grea (zidarie). Fiti atenti, deoarece aceste lucruri pot deveni periculoase.

Masina de gaurit este de-asemenea foarte utila intr-o gospodarie. Indiferent ca dati gauri in beton, in perete sau in metale, aceasta va poate fi de mare folos daca folositi un burghiu corespunzator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *