Cum economisim bani in vacanta

Evita plata in numerar
Pe orice cumparatura, cat de mica si nesemnificativa ar parea, este logic sa platim la magazin cu un card de credit sau un card de debit atunci cand suntem in vacanta. Folosirea banilor de “plastic” va va permite sa obtineti cursurile de schimb cele mai bune. O axioma importanta a bugetului de calatorie spune ca aproape intotdeauna este recomandabil sa pastrati schimbul valutar la un nivel minim in timpul excursiei. Fiecare schimb costa bani si toti acesti bani se aduna. Chiar daca sunteti in vancanta si facei cumpararturi in tara de origine, utilizarea cardului va ofera cateva optiuni, in cazul in care achizitia se dovedeste eronata. Trebuie spus ca, daca utilizati un card de credit, trebuie sa va asigurati ca ati achitat totalurile lunare pentru a evita dobanzile penalizatoare. In acest fel veti pastra numerarul pentru mici cumpararturi sau pentru acele tranzactii in care va este refuzat cardul.

cum-economisim-bani-klassehome

Evitati produsele nefamiliare
Cand vizitati o destinatie, exista aproape intotdeauna un produs sau doua care sunt unice pentru aceasta zona. In Turcia, de exemplu, covoarele sunt produse si vandute cu regularitate pentru toti vizitatorii. Vanzatorii vor incerca sa va induca in eroare cu privire la markerii de calitate si la cele mai bune valori. Dupa cateva minute, ati putea incepe sa credeti ca aveti si un bagaj de cunostinte si astfel veti sfarsi cheltuind o gramada de bani, fara a va alege intr-adevar cu o achizitie de mare valoare. Acest lucru nu este menit sa descurajeze cumparatorii de produse traditionale din Turcia, Riga sau Amsterdam. Este, pur si simplu, un motiv in plus pentru a va familiariza cu aceste produse prin intermediul surselor neutre inainte de sosire.

Studiati cu atentie pietele gen duty free
Sunteti familiarizat cu conceptul de cumparaturi duty-free? Calatoriile in zonele de comert exterior desemnate, cum ar fi terminalul unui aeroport, va ofera bunuri cu cele mai multe sau toate impozitele scoase din pretul de raft. De multe ori, in aceste magazine exista chilipiruri ce pot fi gasite printre elementele selectate. Dar exista si situatii in care chilipirurile sunt trecatoare. In cazul in care pretul de pornire nu este nici pe departe o afacere, scazand costurile fiscale nu ar putea face prea mult pentru a ajuta pretul sa teaca in linia de jos. Vizitatorii nu se gandesc intotdeauna la acea parte a propunerii, cumparand din impuls si crezand intr-o oportunitate de ultima sansa care in realitate nu exista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *