Cum previn Google Cache?

Ce este google cache:
În mod normal când un googlebot crawlează web-ul, inclusiv blogul dvs, creează o bază de date cu conţinutul găsit pe pagini în articole.
Asta face “by default”.
În pagina rezultatelor apărute după un search oarecare cu google, varianta de accesare din cache a site-ului respectiv apare precum în imaginea de mai jos:

google_cache

Justificarea logicii acestei facilităţi este că dacă un site ar fi down pentru o perioadă de timp, eventualii vizitatori din google search să aibe la dispoziţie această variantă de accesare din cache a site-ului respectiv.
Ăsta e avantajul să zicem.

Partea mai puţin plăcută pentru un posesor de website îndeosebi cu conţinut dinamic este că acest cache poate să ţină 2-3-4 săptămâni până este reactualizat. Astfel eu de exemplu pot să adaug pe blog articole zilnic şi în google cache prima pagină va arăta la fel ca acum o lună de zile.
Şi mie nu îmi convine.
Vreau ca pagina mea să fie văzută aşa cum este, sau deloc dacă este down.

Google cache se poate evita, anula, dezactiva simplu de tot adăugând în <head> la documentul respectiv (sau toate documentele .html, .php) tag-ul:

<meta name=’robots’ content=’noarchive’ />

Şi în acest caz modificarea va deveni efectivă după 2-3-4 săptămâni, dar răbdare până dispare cache-ul din google!
Când a dispărut n-o să vă mai scrie dedesupt la rezultatele căutării link-ul ăla albastru În Cache.

La wordpress modificarea trebuie făcută într-un singur loc pentru tot blogul, în fila header.php se inserează linia de mai sus oriunde între tag-urile existente
<head>

</head>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *