Încet, încet adio libertăţi în românia

În 29 aprilie pe site-ul ministerului de Justiţie, a fost publicat un proiect pentru a modifica legea nr. 161/2003 şi să adauge unele texte noi legii în cauză.

Nu mă deranjază ideile în sine expuse mai sus, oricum n-aveam de gând să mă apuc de pedofilie, rasism sau genocid pe blog, ci modul vag şi confuz în care sunt făcute legile în românia pentru a putea fi interpretate şi aplicate în funcţie de bunul plac şi conjunctură îndeosebi.

Prin asta se urmăreşte atât băgarea pumnului în gura celor ce “vorbesc cam mult”, cât şi crearea unui nou instrument la îndemâna autorităţilor care să permită ascunderea oricui şi oricând în funcţie de nişte criterii cât se poate de subiective şi arbitrare. Exact ce este voie şi ce nu, nu reiese de nicăieri. N-ar fi prima dată când în românia o lege este făcută pentru a fi comentată şi interpretată nu aplicată clar şi precis.

Nicolae Ceauşescu a avut o mare calitate, olteanului n-a reuşit nimeni sa-i impună din afară ce să facă în propria ogradă, cred că jumătate din populaţia ţării deja îl regretă, şi judecând după direcţia în care ne îndreptăm, ceva îmi spune mie că după încă vreo 10 ani de UE (şi mUE) va fi respectat la adevărata lui valoare. Este îndeobşte recunoscut faptul că toţi oamenii mari au fost mai mult apreciaţi după moartea lor decât în timpul vieţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *