Lucruri ciudate pentru o casnicie fericita

Atunci cand ne uitam la un cuplu casatorit, ne dam seama imediat daca acesta este fericit, iar asta nu numai din postarile de pe Facebook sau prin fotografiile selfie de pe Instagram. Aceste cupluri sunt alcatuite, de obicei, din parteneri care se sustin reciproc, se fac reciproc sa rada, comunica bine, iar lista poate continua. Insa, in afara de aceste aspecte, oarecum comune cuplurilor, sunt si unele detalii cel putin ciudate care fac, intr-un fel, ca lucrurile sa mearga intr-o casnicie.

Verificate sau nu, sunt o gramada de lucruri pe cat de intamplatoare, pe atat de bizare, care pot aduce fericirea si armonia intr-o casatorie.

casnicieTotul porneste de la o nunta mare. Un grup de cercetatori americani a realizat un sondaj privind cuplurile casatorite, pentru a gasi corelatii intre casniciile fericite si trecutul cuplului. Un lucru avut in vedere a fost si tipul de nunta de care au avut parte cei doi soti. Astfel, s-a evidentiat faptul ca exista o corelatie intre nuntile formale si cele mari, in ceea ce priveste fericirea conjugala. Oricum, in general, prin nunta mare s-a avut in vedere numarul de invitati si nu invitarea vreunei trupe celebre care sa le cante mirilor.

Sanatatea oaselor

Un alt studiu arata legaturi intre… sanatatea scheletului osos al partenerilor si calitatea mariajului. S-a observat astfel ca barbatii divortati, burlaci sau vaduvi aveau o valoare semnificativ mai mica a densitatii osoase. Oricum, cercetatorii nu au spus si ce importanta poate avea asta in relatia de cuplu, lasandu-ne pe noi sa experimentam.

Prezenta unei sotii atragatoare

Oare ar trebui sa fim surprinsi de asta? Cu siguranta ca nu. Un studiu efectuat de prihologii de peste Ocean a analizat in acest sens cuplurile care aveau mai mult de patru ani de la casatorie. Atunci cand au fost intrebati insa daca o sotie atractiva din punct de vedere fizic aduce satisfactie in viata de cuplu, femeile au raspuns „da”, iar barbatii „nu”. Deprimant, nu?

Cat priveste aspectul barbatului, un stidiu a constatat ca femeile nu prea sunt dispuse sa ia de sot un astfel de personaj. Pe de alta parte insa, barbatii mai putin atractivi din punct de vedere fizic sunt predispusi sa le acorde mai multa atentie sotiilor ceea ce, din nou, poate constitui un factor in plus in atingerea fericirii.

Fiecare cu hobby-ul sau

V-ati gandit vreodata la cat de importante sunt preocuparile comune intr-un cuplu? Odata ce te-ai casatorit, ai putea simti nevoia de a face totul impreuna, insa, daca o persoana nu iti apreciaza prorpiul hobby, atunci mai bine sa-l practici singur. Surprinzator sau nu, studiile arata ca persoanele care isi practica hobby-urile singure au o casnicie mai fericita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *