Lucruri interzise in decorarea interioara

Ajunge o simpla plimbare in orice casa care nu a fost decorata profesional, si chiar si in unele care au fost, si vei observa unele greseli de decorare. Si nici nu e de mirare, fiindca intr-adevar exista o multime de reguli atunci cand vine vorba de decoratiuni interioare si toti ne mai abatem de la drum uneori. Insa puteti evita o multime de astfel de deraieri in decorarea locuintei bifand cativa pasi simpli ai interdictiilor pentru fiecare camera din casa. Doar pentru ca cei mai multi dintre noi fac aceste greseli, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa le continuam.
NU folosi un covor prea mic pentru zona pe care va trebui sa o acopere.

Covoarele gen timbru postal ca si dimensiuni sunt una dintre cele mai frecvente greseli de decorare. Toate piesele de mobilier ar trebui sa fie asezate pe covor. Daca acest lucru pur si simplu nu este posibil, picioarele din fata ale mobilierului mai mare pot sta pe covor iar cele doua din spate, nu. La mobila de mici dimensiuni toate cele patru picioare ar trebui sa fie pe covor.

NU alege culoarea vopselei sau a varului prima. Vopseaua este disponibila in mii de culori si poate fi usor schimbata. Alege piesele cele mai scumpe intai, apoi decoreaza in jurul lor.

NU atarna candelabre prea mari. Vrei lumina in camera, nu sa aprinzi plafonul.

NU atarna operele de arta prea sus. Oamenii au tendinta sa agate lucrarile de arta mai aproape de plafon decat ar trebui. Lucrarile de acest gen ar trebui sa atarne la aproximativ nivelul ochilor. Evident, acest lucru variaza de la persoana la persoana, asa ca foloseste aproximarea. Dar e mai bine sa greseasti in partea inferioara, mai degraba decat in partea superioara a peretelui.

decorare

NU folositi perdele scurte. Perdelele si draperiile ar trebui sa mature la propriu podeaua. E in regula daca sunt mai lungi si atarna un pic, insa in niciun caz nu ar trebui sa fie mai scurte. Perdele care sunt prea scurte au acelasi efect ca si pantalonii care sunt prea scurti, facand zidul mai trunchiat si mai scurt decat este.

NU folositi prea multe perne. Aruncarea ici colo a pernelor sunt mari accente decorative, dar nu folosi atat de multe incat sa trebuiasca sa le muti de pe canapea, scaun sau pat inainte de a sta jos. Doar pentru ca le-ai vazut astfel afisate intr-un magazin nu inseamna ca acelasi aspect trebuie repetat in casa ta.

NU folosi perne mici ca accent. Pernele utilizate trebuie sa fie in concordanta cu piesa de mobilier. O perna mica pe un scaun mare arata straniu si pierduta.

NU crea o tema in camera. Chiar daca poate parea distractiv la prima vedere, vei ajunge sa te plictisesti foarte repede. Camerele tematice par vechi si depasite foarte repede, iar apoi va fi nevoie sa cheltuiesti mai multi bani cu inlocuirea obiectelor pe care nu le mai doresti. In schimb, incercati sa adaugati elemente ale unei teme care va place intr-o camera obisnuita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *