O opera de arta va salveaza peretele gol din sufragerie

De multe ori v-ati gandit, probbil ca peretele din livingul dumneavoasra nu arata chiar atat de bine vopsit in alb, fara nimic pe el. Poate v-ati gandit sa puneti niste polite sau un ceas, dar sotia v-a spus ca mai bine s-ar potrivi un tablou ori o alta opera de arta, care sa mai anime atmosfera in camera. Cu alte cuvinte, nu e nimic mai deprimant decat un perete gol. Dar, inainte de a porni la cumparat si agatat pe perete un tablou, verificati daca acesta este potrivit sau nu spatiului dumneavoastra de locuit.

In primul rand, nu plecati de la ideea ca o opera de arta trebuie sa fie neaparat scumpa. Poti pune pe perete desenele copiilor tai, poti atarna fotografii de familie si monta bucati de stofa sau de tapet. Poti folosi zidurile casei tale ca o expozite pentru propriile fotografii. Alege niste ipostaze care sa-ti taie respiratia si foloseste apoi un spray cu spuma adeziva pentru a le monta.

Nu atarna pe perete o opera de arta prea mare. Punctul central, fie ca vorbim de un ansamblu de piese ori de o singura lucrare, trebuie sa fie situat la nivelul ochilor.  Mai apoi, nu atarna opere de arta in fiecare camera din casa. Nu uita despre sala de mese, baie si chiar de hol. De asemenea, nu atarna o piesa prea mica pe un perete mare. Daca aveti o pictura de dimensiuni mici, cel putin, o puteti incadra intr-o rama cat mai mare. Pentru suspendare, sunt de preferat mai degraba carlige pentru fotografii, decat cuie sau suruburi. Acestea pot suporta lucrari de dimensiuni mari. De asemenea, utilizati cate doua carlige pentru fiecarepiesa, pentru ca aceasta sa fie echilibrata.

Nu incercati sa montati tablourile de unul singur. Este intotdeauna mai bine sa fie cel putin doua persoane de fata – unul sa monteze, iar celalalt sa faca un pas inapoi, pentru a se asigura ca amplasamentul si echilibrarea sunt corecte. Nu trata mai multe piese ca un intreg, in timpul procesului de agatat. Fiecare piesa este unica si tebuie tratata ca atare.  Pe de alta parte, nu atarna opere de arta prea departate una de alta. Aproximativ doi centimetri (uneori mai putin) pe fiecare latura, reprezinta spatiu suficient pe care sa-l lasati intre piese.

Nu planifica locul pentru tabloul de pe perete in avans, lasandu-l gol in acest sens. Potriviti-le pe parcurs, puneti piesa in fata peretelui si jucati-va cu acest aranjament pana cand totul se potriveste perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *