Sisteme automate de porti: componente si beneficii

Sunt tot mai multe firme care se ocupa de automatizari porti Romania si de aceea este important sa fie stabilite inca de la inceput toate avantajele si beneficiile acestora.

Porti automate: solutii individuale pentru orice fel de deschidere

Protejarea propriei case cu o poarta ofera securitate proprietarilor unei cladiri, indiferent daca este o vila, un condominiu sau o fabrica. Cand aveti incredere in profesionistii din industrie, solutiile eficiente si personalizate pot fi evaluate in functie de nevoile pe care le aveti.

In gama de produse oferita de companiile specializate, de exemplu, se pot evalua sisteme automate de porti care pot deplasa elemente cu o greutate variabila de la 400 pana la 4000 kg. Diferenta este doar in tipul de poarta si tipul de deschidere.

Mersul afara cu cheile in mana nu este intotdeauna placut, mai ales noaptea sau pe frig si vreme rea. Alegerea de a instala o poarta automata este o solutie practica si rentabila, care nu provoaca mari dificultati, fie ca este vorba de porti culisante sau porti cu balamale.

Estetic vorbind, nu exista nicio diferenta intre portile manuale si cele automate: singura diferenta este o lumina intermitenta si o unitate instalata langa poarta.

Portile automate pot fi activate in diferite moduri: cu cheia , de la distanta cu telecomanda sau cu un buton conectat la interfon.

Unitatea de actionare in partea laterala a portii este dispozitivul care controleaza intreaga miscare: dimensiunile sale reduse permit instalarea sistemului oriunde fara a deranja. In caz de intrerupere a alimentarii, eliberarea manuala poate fi activata, permitand deschiderea portilor cu mana.

O lumina intermitenta, care poate fi insotita de un semnal sonor, indica, de asemenea, deschiderea usii la distanta. Senzorii montati langa porti blocheaza miscarea de inchidere la trecerea oamenilor sau la trecerea vehiculelor: aceasta masura suplimentara de siguranta indica prezenta posibila a persoanelor sau a vehiculelor in miscare.

Portile automate sunt mecanisme mobile moderne care protejeaza proprietatile comerciale sau private de intruziunea  oamenilor si animalelor. Ele ajuta inclusiv la permiterea accesului din interior.

Pe vreme rea, proprietarul unei astfel de  porti nici nu iese din casa pentru a le deschide. In plus, ele sunt capabili sa stocheze caldura in depozite si garaje, deoarece timpul de deschidere si inchidere este foarte scurt.

Materialul pentru constructia portilor automate poate fi metal (aluminiu, cupru) sau lemn. Daca proiectul este de a separa teritoriul si functia de protectie joaca un rol secundar, poate fi folosit chiar si plasticul.

Portile automate sunt avantajoase din urmatoarele motive:

  • Pentru a mentine caldura in cladire prin transferul scazut de caldura al materialului utilizat sau prin viteza de inchidere (deschidere), in cazul portilor instalate in depozite sau in garaje;
  • Conservarea spatiului in cazul portilor rulante;
  • Asigurarea optima a compartimentarii spatiului.

In magazinele de hardware, puteti cumpara produse cu diferite configuratii si denumiri in scopuri industriale sau casnice. Fiecare poarta are o destinatie proprie si acest lucru este foarte important.

Portile electrice si automate ofera beneficiile unei vieti moderne si ajuta foarte mult utilizatorii. Veti putea sa le inchideti si sa le deschideti rapid si eficient apasand un buton pe o telecomanda, fara sa iesiti in ploaie sau frig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *