Urmarile infectiilor urinare netratate

In general, o mare parte a populatiei nu acorda o deosebita importanta sanatatii si de aceea ajung la doctor destul de tarziu cand afectiunile si bolile se croniciczeaza si cauzeaza complicatii la nivelul intregului organism.

Probabil lipsa unei educatii pentru sanatate, in care ar trebui constientizata imporatanta analizelor de rutina anuale aduc omul in pragul limita.

In ceea ce priveste costurile unor analize de rutina, probabil ca o data pe an nu este un mare sacrificiu pentru oricare dintre noi.

Existenta unor campanii de informare mai dese la nivel national ar fi de asemenea un pas inainte si ar putea constientiza omul de rand cat de important este sa aiba grija de sanatatea lui.

Exista foarte multe afectiuni care la inceput sunt asimptomatice sau cu simptom destul de redus si marea majoritate le trec cu vederea.

Nu facem decat sa ne inrautatim situatia si sa ne complicam apoi viata cu tratamente de durata si mult mai costisitoare.

Este oarecum parca o ironie, sa ajungi sa suferi de o boala pe care o puteai preveni sau trata mai simplu in faza incipienta, in secolul nostru, cand medicina este la inaltime si metodele de diagnosticare sunt atat de simple.

Afectiunile urologice au cauze destul de comune, insa nedescoperite si netratate la timp pot provoca mari neplaceri.

De exemplu, o simpla infectie urinara netratata poate duce la complicatii ale rinichilor si poate distruge complet sanatatea acestora.

Acestea pot sa apara la orice varsta, in special in randul femeilor datorita anatomiei aparatului urinar.

Intitial sunt afectiuni inflamatorii, provocate de microorganisme care ajung mai usor in tractul urinar, acestea se dezvolta si in timp, netratate duc la modificare grave ale functionarii rinichilor si cailor urinare.

In cazul barbatilor, infectiile urinare apar in jurul varstei de 50 de ani, in special in randul celor care prezinta afectiuni ale prostatei, de obicei hipertrofie sau inflamatia prostatei.

In toate cazurile, orice modificare resimtita la nivelul abdomenului, zonei pelvine, in timpul urinatului trebuie luata in serios si apelat la medicul urolog specializat in aceste afectiuni.

Uneori, este necesar ca medicul sa dispuna efectuarea unor investigatii in ceea ce priveste examenul de urina, prin care se poate determina prezenta leucocitelor, hematiilor si urocultura, care va preciza tipul microbului.

Este necesar sa fie efectuate si teste de sange pentru controlarea functiei rinichilor si sindromul infectios.

Ecografia de tract urinar va putea evidentia anomaliile rinichilor, cailor urinare sau prezenta refluxului vezico – uretral, sau a litiazei renale.

Infectiile urinare netratate la timp pot crea leziuni renale, iar avansarea bolii de tract urinar poate sa duca la deshidratare, insuficienta renala, septicemie si in unele cazuri chiar la deces.

De obicei cistitele netratate recidiveaza si in timp sunt cele care duc la infectii tot mai mari ale ureterelor si rinichilor.

Se va distruge astfel intreg sistemul urinar, si rinichii, datorita unei atitudini pasive si indiferente la primele simptome de boala.

De exemplu pielonefrita netratata poate duce in final la socuri septice uneori fatale.

In orice situatie este interzisa adminsitrarea unor medicamente de acasa, in speranata ca o simpla infectie urinara va trece, situatia agravandu – se si mai mult.

Doar medicul urolog este cel in masura sa stabileasca tratamentul si pasii de urmat pentru fiecare situatie.

Ce poti face acasa este sa te hidratezi, sa ai o igiena corespunzatoare si sa beneficiezi de efectele terapeutice ale unor plante medicinale indicate in aceste afectiuni.

Trebuie sa stii de asemenea ca infectiile urinare sunt prezente la doua nivele, atat in cadrul aparatului urinar inferior, cat si in cadrul aparatului urinar superior.

Chiar daca exista in unele cazuri simptomele evidente ale infectiei urinare este totusi necesar sa te adresezi medicului, pentru ca acesta poate sa stabileasca cu exactitate germenul care a produs infectia in urma testelor de laborator si astfel tratamentul propus va fi eficient.

Exista cazuri in care infectiile urinare sunt prezente sub forme simple si atunci nu este necesar un tratament medicaments, de obicei cu antibiotic. Simpla hidratare sau baile de sezut pot rezova cu usurinta o infectie urinare necomplicata.

Exista o categorie de persoane predispuse la infectii urinare iar daca acestea isi supravegheaza atent starea sanatatii, cu siguranta nu vor ajunge la complicatii si neplaceri cauzate de aceste afectiuni.

Daca esti din Mures nu ezita sa cauti un medic urolog Mures pentru orice schimbare pe care o simti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *